Geen producten (0)

Bijsluiter eerst lezen !! 

Bijsluiter elektronische sigaretten en aanverwante producten waaronder batterijen en verbruiksartikelen.

Inhoud bijsluiter.

 1. Voorzorgsmaatregelen
 2. Waarschuwingen voor elektrische sigaretten, e-liquids en clearomizers gevuld met nicotine houdende vloeistof.
 3. Wat zijn elektronische sigaretten en aanverwante producten en waar wordt het voor gebruikt.
 4. Batterijen en opladers
 5. Opslag en transport
 6. Clearomizers en coil units
 7. Garantie.

 

 1. Voorzorgsmaatregelen

De voorzorgsmaatregelen zijn bedoeld voor een veilig juist gebruik van de elektronische sigaret en accessoires, en om letsel bij uzelf, andere en apparatuur te voorkomen. De meegeleverde onderdelen zijn uitsluitend voor dit apparaat ontworpen en niet compatibel met andere apparaten. Gebruik alleen originele accessoires. Het gebruik van niet-originele onderdelen kan problemen veroorzaken en defecten. Deze worden niet door de garantie gedekt. De e-sigaret en accessoires op een droge plaats achter slot bewaren. De e-sigaret niet in de broekzak bewaren, de e-sigaret kan dan breken. Let op: verstikkingsgevaar kleine onderdelen. 

 

 1. Waarschuwingen voor elektrische sigaretten, e-liquids en clearomizers gevuld met nicotine houdende vloeistof.

Nicotine is een giftige stof die zeer verslavend werkt. De schadelijke effecten van nicotine zijn groter voor jongeren. Niet-rokers kunnen door het gebruik van het product verslaafd raken aan nicotine. Nicotine is onder andere schadelijk voor het hart, de bloeddruk, bloedvaten en voor het ongeboren kind. Nicotine is schadelijk voor het milieu. Gebruik deze nicotine houdende producten niet indien u behoort tot een van de onderstaande risicogroepen:

 • Personen jonger dan 18 jaar
 • Niet-rokers
 • Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven
 • Mensen met een allergie voor een van de ingrediënten
 • Mensen met hart- en/of vaatziekte, kanker of een longaandoening 

Niet bestemd voor consumptie, Niet drinken! Indien de nicotine houdende vloeistof in contact komt met levensmiddelen dan mogen deze niet meer geconsumeerd worden. 

Bij inslikken van nicotine houdende vloeistof, direct braken opwekken en nadien actieve kool toedienen. Altijd met spoed een arts raadplegen. Neem bij het raadplegen van een arts altijd de verpakking mee. 

Meng de nicotine houdende vloeistof niet met andere vloeistoffen. Voorkom contact met ogen en huid. Na oogcontact of huidcontact goed spoelen met ruim water. 

Bij aanhoudende klachten na gebruik altijd een arts raadplegen. Indien u uw gezondheid voor enig risico wilt behoeden, dan raden wij het gebruik van deze producten af.  

 

 1. Wat zijn elektronische sigaretten en aanverwante producten en waar wordt het voor gebruikt.

Elektronische sigaretten en aanverwante producten worden gebruikt om vloeistoffen te verdampen. Een elektronische sigaret bestaat uit een aantal onderdelen te weten de batterij een coil unit ook wel verdamper genoemd en een clearomizer. De clearomizer wordt vervolgens gevuld met vloeistof. Deze verdamper wordt in een clearomizer geplaatst. De batterij geeft spanning af waardoor de verdamper wordt verwarmd en de vloeistof verdampt. 

Elektronische sigaretten en aanverwante producten zijn bedoeld als minder schadelijk alternatief ter vervanging van tabaksproducten en zijn enkel bedoeld voor rokers van tabaksproducten. 

De vloeistoffen zijn opgebouwd uit een basis vloeistof, nicotine en smaakstoffen. Alle vloeistoffen zijn verkrijgbaar met verschillende hoeveelheden nicotine en zonder nicotine. 

 

 1. Batterijen en opladers

Gebruik alleen de originele batterijlader om de batterij op te laden. Als u de oplader onjuist aansluit, kan dit aanzienlijke schade aan de e-sigaret veroorzaken. Schade veroorzaakt door verkeerd gebruik, valt niet onder de garantie. Zorg ervoor dat de batterij contactpunten droog zijn voordat deze wordt aangesloten op de oplader. Tijdens het opladen, de batterij niet onbeheerd achterlaten. Na het dampen de batterij uitzetten. Plaatst de batterij niet in de buurt van een warmtebron en stel deze niet bloot aan vuur of hitte. Dompel de batterij niet onder in water. Probeer de batterij niet te demonteren, te wijzigen of op te warmen. Laat de batterij niet vallen en voorkom beschadiging van de behuizing van de batterij. Batterij niet weggooien in de vuilnisbak maar afvoeren naar een officieel afvalverzamelpunt.

Stop gebruik van de batterij bij roestvorming. Gebruik geen gedeformeerde batterijen. Gebruik batterijen niet gezamenlijk wanneer dit niet specifiek is voorgeschreven. Raak lekkende batterijen niet aan. Wanneer lekkage in contact komt met de huid, direct veelvuldig spoelen met water. (Ont)laadt de batterij niet in de buurt van brandbare materialen zoals matras of zitmeubilair. 

 

 1. Opslag en transport

De batterij is een onderdeel van de elektronische sigaret. Het is belangrijk dat u de batterij op de juiste manier gebruikt. Houdt buiten bereik van kinderen en huisdieren. Transporteer batterijen alleen in een strak verpakte hoes of doos. Draag batterijen nooit los in uw zak of tas. Bewaar batterijen niet gecombineerd met metalen onderdelen die kortsluiting kunnen veroorzaken. 

 

 1. Clearomizers en coil units

Vul de clearomizer voor maximaal 90%. Bij verkeerd of te veel vullen van de clearomizer, kan de clearomizer gaan lekken en schade aan kleding en de elektronische sigaret veroorzaken. De schade veroorzaakt door verkeerd of te veel vullen valt niet onder de garantie. 

Coil units zijn de verdampers die ervoor zorgen dat uw vloeistof verdampt. Gebruik alleen coil units in uw clearomizer die door de fabrikant voor dat specifieke typen worden aanbevolen, coil uits met een andere dan de door de fabrikant aanbevolen weerstand kunnen verbranding van de e-liquid, kortsluiting, of het niet functioneren van uw apparaat tot gevolg hebben. 

Vervang de coil regelmatig, als u merkt dat de smaak achteruit gaat of verbrand proeft of als uw elektronische sigaret minder damp produceert als normaal. Vervang eerst de coill unit. 

 

 1. Garantie

Batterijen: 3 maanden tenzij anders staat aangegeven.

Elke vorm van schade is binnen de garantie uitgesloten.

(valschade, vloeistofschade, deuken, scheuren etc.) 

Clearomizers DOA*

Coil units (verdampers) DOA*

Opladers 1 jaar. 

 

*DOA = death on arrival

                                                                               

Smokefriends Schaijk Smokefriends Veldhoven
Pastoor van Winkelstraat 55E Mariaplein 2
5374BH  Schaijk 5503DA  Veldhoven
info@smokefriends.nl info@smokefriends.nl